1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hamlapjes in wijn

Hamlapjes in wijn

Hamlapjes in wijn product foto
  • Ingredienten:

  • 75 g boter of vloeibaar bakproduct
  • 500 g magere hamlappen
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 eetl. paprikapoeder
  • 100 g magere gerookte spekblokjes
  • 1 ui, in ringen
  • 1 winterwortel, geschrapt, in plakjes
  • 350 ml witte of rode wijn
  • 150 ml kookroom
  • 250 g champignons, eventueel gehalveerd
  • 2 eetl. grof gesneden bladselderij of platte peterselie
Bereiden
Verhit de boter. Bestrooi de hamlappen met zout, peper en paprikapoeder en bak ze rondom bruin. Schep de hamlappen uit de pan. Roerbak de spekblokjes, ui en winterwortel 3 minuten in het bakvet. Leg het vlees erbij en giet de wijn en room erover. Stoof zachtjes 30 minuten. Voeg de laatste 10 minuten van de stooftijd de champignons toe. Neem de hamlappen uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Laat de saus iets inkoken. Serveer het gerecht bestrooid met de selderij of peterselie.
Variatie
- Vervang hamlapjes eens door kip.- Neem in plaats van hamlappen eens 600 gram varkensfricandeau of rollade. De stooftijd is dan 1 uur.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 35 g
  • koolhydraten
  • 4 g
  • vet
  • 35 g
  • Kcal
  • 529
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie