1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hamlapjes in witbier

Hamlapjes in witbier

Hamlapjes in witbier product foto
  • Ingredienten:

  • 1 kleine komkommer
  • 1 kleine winterwortel, geraspt en in reepjes
  • 2 hamlappen van ca. 150 g per stuk
  • zout
  • versgemalen peper
  • 50 g boter
  • 1 eetl. bloem
  • 1 theel. kerriepoeder
  • 1 flesje witbier
  • 100 ml crème fraîche (Melkan)
  • 2 eetl. bladselderij, grof gesneden
Voorbereiden
Halveer de gewassen komkommer in de lengte, verwijder de zaadjes, snijd de helften in blokjes. Schep ze door de wortelreepjes. Bestrooi het vlees met zout en peper.
Bereiden
Verhit de boter en bak de hamlappen aan beide kanten bruin. Bak ze op een lage stand in 10-15 minuten gaar. Schep ze uit de pan en houd ze warm. Roerbak de wortel en komkommer 3 minuten in het bakvet. Strooi er bloem en kerriepoeder over en roer goed door. Giet het bier erover en breng alles aan de kook. Stoof zachtjes 3-4 minuten. Voeg zout en peper toe en roer de crème fraîche erdoor. Leg het vlees erbij en verwarm zonder te koken. Serveer de hamlapjes met de groenten. Bestrooi het gerecht met selderij.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
2
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 38 g
  • koolhydraten
  • 13 g
  • vet
  • 39 g
  • Kcal
  • 605
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie