Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hamlapjes met appel en ui

Hamlapjes met appel en ui

Hamlapjes met appel en ui product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 50 gram boter of vloeibaar bakproduct
  • 2 eetlepels arachide- of zonnebloemolie
  • 500 gram hamlappen
  • 2 uien, in ringen
  • 1 eetlepel gehakte verse tijm of 1 theel. gedroogd
  • 2 theelepels bloem
  • 150 milliliter appelsap
  • 100 milliliter vleesbouillon
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 appels, geschild, in partjes
Bereiden
Verhit de boter en de olie. Bestrooi de hamlappen met zout en peper en bak ze aan beide kanten goudbruin. Voeg de uienringen en tijm toe en bak 2-3 minuten mee. Roer de bloem door het bakvet. Voeg het appelsap, de bouillon en mosterd toe en breng aan de kook. Stoof daarna circa 12 minuten zachtjes met het deksel op de pan. Leg de appelpartjes erbij, voeg eventueel een extra scheutje appelsap of bouillon toe en stoof nog circa 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Lekker met gekookte aardappels en rodekool.
Variatie
Neem schouderkarbonades in plaats van hamlappen. Vervang de tijm door blaadjes salie.

Voedingswaarde

eiwit
29 g
koolhydraten
15 g
vet
19 g
Kcal
350