1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hamlapjes met selderij en salie

Hamlapjes met selderij en salie

Hamlapjes met selderij en salie product foto
  • Ingredienten:

  • 3 eetl. olijf- of arachideolie
  • 25 g boter
  • 600 g hamlappen
  • zout
  • versgemalen peper
  • 4 sjalotjes of 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 kleine knolserderij, geschild en in blokjes
  • 2 eetl. bloem
  • 200 ml kookroom
  • 200 ml vleesbouillon
  • 1 eetl. grove mosterd
  • 1 eetl. gehakte verse salie
  • enkele salieblaadjes voor garnering
Bereiden
Verhit de olie met de boter en bak hierin de hamlapjes, bestrooid met zout en peper, goudbruin. Schep het vlees uit de pan. Fruit in het bakvet de sjalotjes en knoflook. Schep de knolselderij erdoor en bak deze even mee. Strooi de bloem erover en voeg de kookroom, bouillon, mosterd en gehakte salie toe. Leg het vlees erin en stoof zachtjes 25 minuten. Bak enkele salieblaadjes in een klein beetje olie licht krokant en leg ze voor het serveren op het gerecht.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 39 g
  • koolhydraten
  • 15 g
  • vet
  • 33 g
  • Kcal
  • 505
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie