Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hamlapjes met selderij en salie

Hamlapjes met selderij en salie

Hamlapjes met selderij en salie product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 3 eetl. olijf- of arachideolie
  • 25 g boter
  • 600 g hamlappen
  • zout
  • versgemalen peper
  • 4 sjalotjes of 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 kleine knolserderij, geschild en in blokjes
  • 2 eetl. bloem
  • 200 ml kookroom
  • 200 ml vleesbouillon
  • 1 eetl. grove mosterd
  • 1 eetl. gehakte verse salie
  • enkele salieblaadjes voor garnering
Bereiden
Verhit de olie met de boter en bak hierin de hamlapjes, bestrooid met zout en peper, goudbruin. Schep het vlees uit de pan. Fruit in het bakvet de sjalotjes en knoflook. Schep de knolselderij erdoor en bak deze even mee. Strooi de bloem erover en voeg de kookroom, bouillon, mosterd en gehakte salie toe. Leg het vlees erin en stoof zachtjes 25 minuten. Bak enkele salieblaadjes in een klein beetje olie licht krokant en leg ze voor het serveren op het gerecht.

Voedingswaarde

eiwit
39 g
koolhydraten
15 g
vet
33 g
Kcal
505