1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hamlapjes met tomaat en prei uit de oven

Hamlapjes met tomaat en prei uit de oven

Hamlapjes met tomaat en prei uit de oven product foto
  • Ingredienten:

  • 1 eetl. olijfolie of zonnebloemolie
  • 1 kg magere hamlappen, in dobbelstenen
  • 3 teentjes knoflook, gepeld en in plakjes
  • 500 g prei, in stukjes van 2-3 cm
  • 2 blikken gepelde tomaten op sap (800 g)
  • 1 potje vleesfond of 400 ml vleesbouillon
  • 450 g voorgekookte krieltjes (koelvers)
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 eetl. bloem
  • 6 plakjes diepvries bladerdeeg, ontdooid
  • 1 ei, losgeklopt
  • (ronde) ovenschaal, inhoud 2 l
Voorbereiden
Dit kan eventueel een dag van tevoren. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees rondom goudbruin. Voeg de knoflook en prei toe en bak deze 3 minuten mee. Giet de tomaten met sap en de vleesfond of bouillon erbij en stoof alles zachtjes met deksel 45 minuten. Voeg de laatste 5 minuten de krieltjes toe. Maak het gerecht verder op smaak met zout en peper.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Schep het gerecht in de ovenschaal. Bestuif het aanrecht of werkvlak met bloem. Leg de deeglapjes iets over elkaar en rol ze uit tot de deeglap ietsgroter is dan de ovenschaal. Leg het deeg als een deksel over de schaal en plak het met een beetje water over de rand vast. Maak in het midden van de deeglap een gat van 1-2 cm zodat de stoom kan ontsnappen. Bestrijk het deeg met het ei. Plaats het gerecht in het midden van de oven en bak het deeg in circa 25 minuten goudbruin. Serveer het gerecht uit de oven.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 90 minuten
Aantal personen
6
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 49 g
  • koolhydraten
  • 38 g
  • vet
  • 44 g
  • Kcal
  • 740
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie