Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hamlappen met mediterrane stamppot

Hamlappen met mediterrane stamppot

Ingrediënten

  • 100 g spekblokjes (uitgebakken)
  • 2 stuk(ken) sjalotjes
  • 400 g gesneden, panklare boerenkool
  • 4 el mosterd
  • 1 stuk(ken) rode paprika (in blokjes gesneden)
  • 1 beker(tje) slagroom 125 ml
  • 4 stuk(ken) hamlappen
  • 30 g boter
  • 1 teentje(s) knoflook (fijngesneden)
  • 450 g panklare vast kokende aardappelen (in stukken gesneden)
Hamlappen met mediterrane stamppot product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappels in een ruime pan met water en wat zout gaar. Voeg op het laatst de gesneden boerenkool erbij en laat even meekoken. Giet het teveel aan vocht af maar bewaar dit. Stamp de aardappel en de boerenkool goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Is de massa te dik, voeg dan nog wat kookvocht er aan toe. In de tussentijd de hamlappen kruiden met peper en zout en in een hete koekenpan met wat olie kort krokant en net gaar bakken. Vervolgens de boter uit laten bruisen in een koekenpan. Hierin de sjalot en knoflook licht aanzweten. Vervolgens de paprika en uitgebakken spekjes er aan toevoegen en het geheel even zachtjes bakken. Dit toevoegen aan de stamppot en op smaak controleren. Als laatste de room met de mosterd aan de kook brengen en zachtjes laten inkoken. De stamppot over borden verdelen en de hamlappen er bovenop leggen. De saus rondom schenken.

Variatie

Wijntip: Côtes du Rhône Villages Grande Réserve

    Voedingswaarde

  • Kcal 516
  • Eiwit 33 g
  • Koolhydraten 26 g
  • Vet 32 g