In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hamlappen met winterwortel en specerijen

Hamlappen met winterwortel en specerijen

Hamlappen met winterwortel en specerijen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 700 gram hamlappen
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 eetlepel vers citroensap
  • 1 rode ui in ringen
  • 3 winterwortels geschild en in plakken
  • 2 CM gemberwortel geschild
  • 1 kaneelstokje
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 300 milliliter kippenbouillon van tablet
  • römertopf of ovenschaal met deksel
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 250ºC. Zet bij gebruik van een römertopf de schaal minstens 10 minuten onder water. Wrijf de hamlappen in met zout, peper en citroensap. Leg het vlees in de römertopf en leg de uiringen en wortelplakken erop. Leg de gember en kaneel ertussen en giet de olie erover. Giet als laatste de bouillon erbij en leg het deksel op de römertopf.
Bereiden
Zet de römertopf in de oven en laat het vlees in circa 1,5 uur garen.1,5 uur oventijd