Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hangop dip met broodstengels

Hangop dip met broodstengels

Hangop dip met broodstengels product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 10 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 l volle yoghurt (Melkan)
  • handje vol verse tuinkruiden zoals peterselie, bieslook, tijm, koriander
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 theel. geraspte citroenschil
  • mespunt komijnpoeder
  • zout
  • versgemalen peper of chilipepervlokken
  • 2 eetl. extra vergine olijfolie
  • geroosterd pitabrood in repen of soepstengels
Bereiden
Leg een schone natgemaakte theedoek in een vergiet en zet de vergiet in een kom waarvan hij de bodem niet raakt. Giet de yoghurt in de theedoek en laat dit afgedekt in de koelkast een nachtje uitlekken. Schep de dikke achtergebleven hangop uit de doek en vermeng dit in een schaal met de kruiden, knoflook, citroenschil, komijn en zout en peper naar smaak. Laat de smaken in de koelkast nog een uurtje intrekken. Giet de olijfolie erover en serveer met het warme brood.+ ca. 8 uur uitlekken.
Variatie
Gebruik ook eens Griekse of Turkse yoghurt.

Voedingswaarde

eiwit
13 g
koolhydraten
34 g
vet
16 g
Kcal
330