1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hangop met salted caramel

Hangop met salted caramel

Hangop met salted caramel product foto
  • Ingredienten:

  • 1 liter volle yoghurt
  • 125 milliliter slagroom
  • 1 eetlepel gehakte tijmblaadjes
  • snufje cayennepeper of verkruimeld chilipepertje
  • salted caramel (zie basisrecept salted caramel)
  • schone theedoek
  • vershoudfolie
Voorbereiden
Zet een zeef op een pan of kom. Leg een thee- of kaasdoek in de zeef en giet de yoghurt erop. Dek af met vershoudfolie. Laat circa 6 uur (bij voor- keur een nacht) in de koelkast staan zodat de yoghurt goed uit kan lekken.
Bereiden
Klop de slagroom stijf en roer de tijm en peper erdoor. Schep de uitgelekte yoghurt uit de doek en spatel de dikke yoghurt door de slagroom. Verwarm de karamel circa 3 minuten in de magnetron op 400 Watt. Verdeel de hangop over schaaltjes en schep de karamel erover.
Variatie
Bereid de hangop al een dag van tevoren. Zet de hangop als deze klaar is kort in de diepvries en schep er met 2 vochtige lepels quenelles van op bordjes. Bestrooi de hangop met geroosterd amandelschaafsel of gehakte pistachenoten.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 180 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie