1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Haricots verts met hazelnoot-limoenboter

Haricots verts met hazelnoot-limoenboter

Haricots verts met hazelnoot-limoenboter product foto
  • Ingredienten:

  • 1 limoen
  • 50 g blanke hazelnoten, gehakt
  • zout
  • versgemalen peper
  • 125 g boter
  • 1 kg haricots verts, afgehaald
  • vershoudfolie
Voorbereiden
Boen de limoen schoon. Snijd een paar reepjes van de schil voor garnering. Rasp de rest van de schil en pers de vrucht. Meng rasp en sap, de hazelnoten en de peper door de boter. Schep de boter op vershoudfolie en vorm er een rolletje van. Leg dit tot gebruik in de koelkast (dit kan een dag van tevoren).
Bereiden
Kook de haricots verts met zout beetgaar in 5-6 minuten. Giet ze af. Snijd de boter in plakjes en leg ze op de boontjes. Garneer met limoenreepjes.
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
6
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 5 g
  • koolhydraten
  • 10 g
  • vet
  • 23 g
  • Kcal
  • 265
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie