Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Haricots verts met hazelnoot-limoenboter

Haricots verts met hazelnoot-limoenboter

Haricots verts met hazelnoot-limoenboter product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 limoen
  • 50 g blanke hazelnoten, gehakt
  • zout
  • versgemalen peper
  • 125 g boter
  • 1 kg haricots verts, afgehaald
  • vershoudfolie
Voorbereiden
Boen de limoen schoon. Snijd een paar reepjes van de schil voor garnering. Rasp de rest van de schil en pers de vrucht. Meng rasp en sap, de hazelnoten en de peper door de boter. Schep de boter op vershoudfolie en vorm er een rolletje van. Leg dit tot gebruik in de koelkast (dit kan een dag van tevoren).
Bereiden
Kook de haricots verts met zout beetgaar in 5-6 minuten. Giet ze af. Snijd de boter in plakjes en leg ze op de boontjes. Garneer met limoenreepjes.

Voedingswaarde

eiwit
5 g
koolhydraten
10 g
vet
23 g
Kcal
265