1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Haricots verts met peultjes en notendressing

Haricots verts met peultjes en notendressing

Haricots verts met peultjes en notendressing product foto
  • Ingredienten:

  • 25 g hazelnoten
  • cayennepeper of chilipoeder
  • 200 g haricots verts
  • 150 g peultjes
  • voor de dressing:
  • 1 eetl. sherry of citroensap
  • 3 eetl. notenolie
  • zout
  • versgemalen peper
Bereiden
Rooster de hazelnoten, eventueel grof gehakt, in een droge hete koekenpan. Strooi er een beetje cayennepeper of chilipoeder over. Meng de ingrediënten voor de dressing. Kook de haricots verts en peultjes beetgaar in 4-5 minuten. Giet ze af, schep ze in een schaal, sprenkel de dressing erover en bestrooi met de noten.
Variatie
Vervang hazelnoten door pecannoten, pistachenoten of amandelen.Neem in plaats van peultjes sugarsnaps.
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
2
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 5 g
  • koolhydraten
  • 10 g
  • vet
  • 31 g
  • Kcal
  • 340
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie