1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. HARICOTS VERTS MET WALNOTEN EN SPEKJES

HARICOTS VERTS MET WALNOTEN EN SPEKJES

HARICOTS VERTS MET WALNOTEN EN SPEKJES product foto
  • Ingredienten:

  • 600 gram haricots verts, afgehaald
  • 75 gram boter
  • 100 gram magere gerookte spekblokjes
  • 3 sneetjes (niet te vers) witbrood, zonder korst, fijnverkruimeld
  • 1 eetlepel gehakte (platte) peterselie
  • rasp van 1/2 citroen
  • 50 gram walnoten, grof gehakt
  • 4 gedroogde tomaten op olie, in stukjes
Bereiden
Kook de haricots verts 4-5 minuten in water met zout. Giet ze af en laat uitlekken. Verhit de helft van de boter en meng de boontjes erdoor. Breng op smaak met zout en peper en houd warm. Bak het spek in een droge, hete koekenpan. Voeg het broodkruim en de rest van de boter toe en bak het kruim lichtbruin en krokant. Schep de peterselie, citroenrasp, walnoten en tomaten erdoor. Schep het mengsel over de bonen en serveer.
Variatie
Vervang de haricots verts door sperziebonen of diepvriestuinbonen.
Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 13 g
  • koolhydraten
  • 23 g
  • vet
  • 30 g
  • Kcal
  • 415
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie