Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Harira

Harira

Harira product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel knaeel
  • 1 theelepel gember
  • 1 snufje cayennepeper
  • 2 stelen bleekselderij, geschild en in dunne schijfjes
  • 2 eetlepel tomatenpuree
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 liter runderbouillon met vlees (pot)
  • 200 gram gekookte linzen, uitgelekt (blik)
  • 1 bosje bos koriander, fijngehakt
  • 1 bosje bos platte peterselie, fijngehakt
Bereiden
Verwarm de olie en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Voeg de specerijen en bleekselderij toe en fruit nog een minuut. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes en runderbouillon met vlees toe en laat de soep aan de kook komen. Laat met deksel half op de pan circa 15 minuten zachtjes koken. Voeg de linzen en verse kruiden toe en laat nog 5 minuten mee warmen. Breng de soep eventueel op smaak met zout en versgemalen peper en een beetje olijfolie.

Voedingswaarde

eiwit
14 g
koolhydraten
13 g
vet
10 g
Kcal
210