1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Harira

Harira

Harira product foto
  • Ingredienten:

  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel knaeel
  • 1 theelepel gember
  • 1 snufje cayennepeper
  • 2 stelen bleekselderij, geschild en in dunne schijfjes
  • 2 eetlepel tomatenpuree
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 liter runderbouillon met vlees (pot)
  • 200 gram gekookte linzen, uitgelekt (blik)
  • 1 bosje bos koriander, fijngehakt
  • 1 bosje bos platte peterselie, fijngehakt
Bereiden
Verwarm de olie en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Voeg de specerijen en bleekselderij toe en fruit nog een minuut. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes en runderbouillon met vlees toe en laat de soep aan de kook komen. Laat met deksel half op de pan circa 15 minuten zachtjes koken. Voeg de linzen en verse kruiden toe en laat nog 5 minuten mee warmen. Breng de soep eventueel op smaak met zout en versgemalen peper en een beetje olijfolie.
Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 14 g
  • koolhydraten
  • 13 g
  • vet
  • 10 g
  • Kcal
  • 210
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie