Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hartige appels uit de oven

Hartige appels uit de oven

Hartige appels uit de oven product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 grote goudrenetten, gewassen
  • 1 eetl. olie
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 250 g half-om-half gehakt
  • 2 theel. gehaktkruiden
  • mespunt kaneel
  • 2 eetl. rozijnen
  • 2 eetl. pijnboompitten
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de appels horizontaal doormidden en steek met een appelboor de klokhuizen uit alle delen. Snijd met een klein mesje wat van het appelvruchtvlees weg zodat een kleine holte ontstaat. Snijd de stukjes appel fijn. Leg alle halve appels in een ingevette ovenschaal.Verwarm de olie en fruit de sjalot in een paar minuten zacht. Voeg het gehakt, de kruiden en kaneel toe en bak op hoge stand rul en bruin. Voeg de stukjes appel, rozijnen en pijnboompitten toe en bak nog enkele minuten mee. Vul alle halve appels met wat van de gehakt-vulling en giet een klein glas water in de ovenschaal. Dek de appels af met aluminiumfolie en bak ze in circa 40 minuten gaar. Neem eventueel de laatste 10 minuten de aluminiumfolie weg zodat de vulling mooi bruin wordt.   Bereidingstijd: ca. 20 minuten + 40 minuten oventijd.
Variatie
Je kunt het gehakt vervangen door sojagehakt.

Voedingswaarde

eiwit
13 g
koolhydraten
20 g
vet
22 g
Kcal
325