1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hartige appeltaart

Hartige appeltaart

Hartige appeltaart product foto
  • Ingredienten:

  • 100 g rozijnen
  • 100 ml lauw water
  • 2 kipfilets, in blokjes
  • scheutje olijfolie
  • 4 goudrenetten (1/2 appel in schijfjes, rest in blokjes)
  • 2 zakjes kerriesaus
  • sambal oelek
  • 100 g crème fraîche (Melkan)
  • 1 blikje croissantdeeg
  • 2 springvormen Ø 16 cm of 1 springvorm Ø 26 cm, ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de rozijnen wellen in het lauwe water. Bak de kipblokjes bruin in de olijfolie. Voeg de appelblokjes en de rozijnen met het water toe. Strooi de zakjes kerriesaus erover. Roer het geheel goed door. Voeg naar smaak een mespuntje sambal oelek toe. Schep de crème fraîche erdoor. Bekleed de springvorm(en) met het croissantdeeg (laat 1 plakje over). Schep het appel-kipmengsel in de springvorm. Leg de appelschijfjes op het mengsel. Snijd van het laatste plakje croissantdeeg reepjes. Leg de reepjes op de taart en druk ze vast aan de rand van de deegbodem. Bak de taart in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
Variatie
• Vervang kipfilet door reepjes beenham.• Neem in plaats van croissantdeeg eens plakjes bladerdeeg.
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 21 g
  • koolhydraten
  • 31 g
  • vet
  • 31 g
  • Kcal
  • 580
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie