Hartige citroenrisotto - Recepten
Go-Tan roept uit voorzorg de Gebakken Uitjes 500 gram terug. De zakken kunnen mogelijk metaaldeeltjes bevatten.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hartige citroenrisotto

Hartige citroenrisotto

Hartige citroenrisotto product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 citroen schoongeboend
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 1 sjalotje gesnipperd
  • 300 gram risottorijst
  • 100 milliliter droge witte wijn
  • 750 milliliter kippenbouillon of groentenbouillon
  • 200 gram zachte roomkaas (met kruiden)
Bereiden
Snijd enkele schilletjes van de citroen voor garnering. Rasp de rest van de schil en pers de vrucht uit. Verwarm de olie en fruit hierin het sjalotje. Voeg de rijst toe en roer tot de korrels glanzen. Giet de wijn erbij. Verwarm en roer tot het vocht is opgenomen. Verwarm de bouillon. Schep een soeplepel bij de rijst en voeg de volgende lepel toe als het vocht is opgenomen. Roer citroenrasp en -sap met de roomkaas erdoor en laat 3 minuten staan voor het serveren. Garneer met de citroenschilletjes. Lekker met gerookte zalm of kalfsvlees.

Voedingswaarde

eiwit
9 g
koolhydraten
63 g
vet
29 g
Kcal
550