Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hartige miniscone met groene kruiden

Hartige miniscone met groene kruiden

Hartige miniscone met groene kruiden product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepel geraspte oude kaas
  • 2 eetlepel fijngehakte tuinkruiden
  • 150 kilogram koude boter, in blokjes
  • 125 milliliter melk of karnemelk
  • bloem om te bestuiven
  • 1 eierdooier losgeklopt met een eetlepel melk
  • bakpapier en uitsteekvormpjes: rond, ovaal, ster of driehoek
  • 125 milliliter melk of karnemelk
  • bloem om te bestuiven
  • 1 eierdooier losgeklopt met een eetlepel melk
  • bakpapier en uitsteekvormpjes: rond, ovaal, ster of driehoek
Bereiden
Verwarm de oven voor of 180°C. Vermeng het zelfrijzend bakmeel met de bakpoeder en kneed het met de geraspte kaas, kruiden, een snuf zout en de boter tot een korrelig deegje. Giet de melk bij het droge mengsel. Roer en kneed snel tot een zacht deeg. Het deeg hoeft niet lang gekneed te worden, anders worden de scones taai en droog. Bestuif het werkblad met wat bloem. Rol het deeg tot een dikke lap van 3 cm en steek er kleine vormpjes uit. Leg de vormpjes op een bakplaat met bakpapier en bestrijk ze met het losgeklopte ei. Bak de scones in 15 à 20 minuten gaar en goudbruin. Laat ze afkoelen tot lauwwarm.

Voedingswaarde

eiwit
4 g
koolhydraten
15 g
vet
12 g
Kcal
190