Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hartige oliebollen met kaas en bieslook

Hartige oliebollen met kaas en bieslook

Hartige oliebollen met kaas en bieslook product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussendoortje
Bereidingstijd
Ca. 90 minuten
Aantal personen
20

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 350 ml volle melk
  • 300 g bloem, gezeefd
  • ½ zakje gedroogde gist
  • 1 ei (losgeklopt)
  • 100 g belegen kaas, grof geraspt
  • 50 g Parrano strooikaas
  • 1 mespunt gemalen nootmuskaat
  • 4 el fijngesneden verse bieslook (biologisch)
  • 2 liter zonnebloemolie
  • Extra: theedoek, ijsschep
Bereiden
1. Verwarm de melk tot handwarm. Meng de bloem met de gist. Voeg de melk en het ei toe en roer met een houten lepel of mixer met deeghaken tot een glad, elastisch beslag – zonder klonten. Meng er de kaas, nootmuskaat en bieslook door. Dek af met een schone theedoek en laat 1 uur rijzen.
2. Roer alles flink door met een pollepel. Verhit de olie in een zeer ruime pan tot 170 °C. Het gaat bruisen dus moet de pan niet te vol zitten met olie. Schep met een ijsschep hoopjes beslag voorzichtig in het hete vet. Bak 4 oliebollen tegelijk in ca. 5 min. bruin en gaar. Ze keren op een gegeven moment vanzelf om. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer warm. Bereidingstip: Heb je geen ijsschep? Gebruik 2 met frituurolie ingevette eetlepels om de bollen van het beslag te vormen.
Variatie
"TIP: Je kunt oliebollen 2 dagen in de koelkast bewaren. Geen zin meer in oliebollen maar nog wel een schaal vol? In de diepvries (-18 °C) kun je ze wel 3 maanden bewaren. Laat voor gebruik ontdooien en maak ze weer lekker zacht en knapperig door ze 5 min. op te warmen in een voorverwarmde oven op 180 °C. "

Voedingswaarde

eiwit
5 g
koolhydraten
13 g
vet
10 g
Kcal
165