1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hartige taart met frisse paprikasalade

Hartige taart met frisse paprikasalade

Hartige taart met frisse paprikasalade product foto
  • Ingredienten:

  • 6 plakjes hartigetaartdeeg, ontdooid
  • 150 gram salami of chorizo, in kleine blokjes
  • 200 gram cherry-/kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1 bosje basilicum
  • 125 milliliter crème fraîche
  • 4 eieren
  • 1 bol mozzarella, in stukjes
  • voor de salade:
  • 3 paprika’s (rood, geel en groen), in dunne reepjes
  • 50 gram zwarte olijven
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 50 gram feta, verbrokkeld
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel rodewijnazijn
  • ovenschaal, ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel het deeg over de ovenschaal en snijd de randen netjes bij. Verdeel de salami, tomaatjes en de helft van de basilicumblaadjes over het deeg. Snijd de basilicumsteeltjes fijn. Klop de crème fraîche en eieren met de basilicumsteeltjes, zout en peper los en giet dit over de vulling. Verdeel de mozzarella erover en bak de taart in de oven in circa 25 minuten gaar. Meng de ingrediënten voor de salade en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi de taart met de rest van de basilicumblaadjes en serveer met de salade.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 32 g
  • koolhydraten
  • 19 g
  • vet
  • 50 g
  • Kcal
  • 660
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie