Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hartige taart met worst, ui en pompoen

Hartige taart met worst, ui en pompoen

Hartige taart met worst, ui en pompoen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 pak bladerdeeg (diepvries)
  • 400 gram pompoen
  • 2 rode uien in halve ringen
  • 2 verse varkensworstjes (saucijzen) in plakjes
  • 1 ei losgeklopt
  • 1 eetlepel oregano
  • bakplaat
Bereiden
Vet een bakplaat in met de olie en bestuif met bloem. Verdeel de plakjes deeg erover en laat ze zo even ontdooien. Schil ondertussen de pompoen met een dunschiller en snijd de pompoen in dunne plakken van 1/2 cm. Verwarm de oven voor op 200°C. Druk de randen van het bladerdeeg stevig op elkaar en verdeel de deeglap over de bakplaat waarbij de randen omhoog mogen komen te staan. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Bekleed het deeg met de pompoen en besmeer met een beetje olie. Verdeel hierop de uienringen en stukjes worst. Bestrijk de randen van het deeg en de vulling lichtjes met ei. Bestrooi tenslotte met oregano en bak de taart in circa 30 minuten laag in de oven gaar en mooi bruin.

Voedingswaarde

eiwit
16 g
koolhydraten
45 g
vet
64 g
Kcal
820