Hasselback aardappelen met warme specerijen - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hasselback aardappelen met warme specerijen

Hasselback aardappelen met warme specerijen

Hasselback aardappelen met warme specerijen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 12 vastkokende middelgrote aardappelen, geschild
  • 4 eetl. gesmolten boter of bakproduct
  • mespunt korianderpoeder
  • mespunt komijnpoeder
  • mespunt paprikapoeder
  • mespunt kerriepoeder
  • zout
  • versgemalen peper
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd van de onderkanten over de breedte van de aardappelen een plakje zodat ze blijven staan en snijd ze dan om de 5 mm in tot bijna onderaan. Zet de aardappelen in een ovenschaal. Vermeng de boter met de specerijen, zout en peper. Smeer de boter in de inkepingen en over de aardappelen en bak ze in het midden van de oven in circa 50 minuten gaar en bruin.Bereidingstijd: ca. 15 minuten + 50 minuten oventijd.

Voedingswaarde

eiwit
5 g
koolhydraten
43 g
vet
12 g
Kcal
300