Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hasselback-aardappels met friskruidige crème fraîche

Hasselback-aardappels met friskruidige crème fraîche

Hasselback-aardappels met friskruidige crème fraîche product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 Hasselback-aardappels (PLUS Moment)
  • 3 el olijfolie
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 beker crème fraîche (125 ml)
  • 1 el verse bieslook, fijngehakt
  • 1 el verse krulpeterselie, fijngehakt
  • 1 volle tl citroenrasp
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Bereid de aardappels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Vermeng de olijfolie met de geperste knoflook en wat (zee)zout. Leg de aardappels op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met de knoflookolie. Rooster de aardappels in het midden van de oven in 45 minuten gaar.
Klop intussen een romige saus van de crème fraîche, bieslook, krulpeterselie en citroenrasp.
Neem de hasselback-aardappels uit de oven, zet ze op een mooie schaal of op vier mooie borden en bedek ze met de kruidensaus.

Voedingswaarde

eiwit
3 g
koolhydraten
20 g
vet
21 g
Kcal
285