Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Havermoutkoekjes met cranberry’s en hazelnoten

Havermoutkoekjes met cranberry’s en hazelnoten

Havermoutkoekjes met cranberry’s en hazelnoten product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 100 gram gedroogde cranberry’s
  • 100 gram havermout
  • 50 gram hazelnoten, grof gehakt
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 4 eetlepels appelstroop
  • bakplaat met bakpapier
  • keukenmachine
Bereiden
Laat de cranberry’s wellen in heet water. Verwarm de oven voor op 160°C. Spreid de havermout en hazelnoten uit op de bakplaat en rooster ze circa 10 minuten in het midden van de oven. Laat afkoelen. Giet de cranberry’s af en maal de helft ervan samen met de havermout, noten, het bakpoeder en een snufje (grof) zout in een keukenmachine. Draai de appelstroop en als laatste de rest van de cranberry’s kort mee tot alles goed aan elkaar plakt en samenhangt. Maak kleine bergjes op de bakplaat en bak de koekjes laag in de oven in 15-20 minuten bruin.

Voedingswaarde

eiwit
3 g
koolhydraten
14 g
vet
7 g
Kcal
140