Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Havermoutkoekjes

Havermoutkoekjes

Havermoutkoekjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 150 gram havermout
  • 70 gram zachte boter, in blokjes
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels schenkstroop
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 eetlepels ei, losgeklopt
  • bakplaat met bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180ºC. Mix de havermout met de boter, basterdsuiker, stroop, kaneel en een snuf zout. Spatel het ei door het mengsel en verdeel het deeg in 8 gelijke balletjes. Druk de koekjes met wat tussenruimte plat op de bakplaat en bak ze in de oven in circa 25 minuten goudbruin. Laat de koekjes minimaal 30 minuten afkoelen voor het serveren.

Voedingswaarde

eiwit
3 g
koolhydraten
27 g
vet
9 g
Kcal
205