Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Havermoutrepen met cacao, amandelen en cranberry’s

Havermoutrepen met cacao, amandelen en cranberry’s

Havermoutrepen met cacao, amandelen en cranberry’s product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
8

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 150 gram havermout
  • 100 gram amandelen, grof gehakt
  • 150 milliliter honing
  • 25 gram boter
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 50 gram gedroogde cranberry\'s
  • 100 gram dadels, zonder pit, fijngehakt
  • 2 cakevormpjes, bekleed met bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180ºC. Rooster de havermout en amandelen circa 5 minuten in een droge, hete koekenpan. Neem uit de pan en laat afkoelen. Schenk de honing in een pan, voeg de boter toe en laat de boter smelten op een lage stand. Schep de pindakaas, cacao, cranberry’s en dadels erdoor en meng goed. Verdeel het mengsel over de vormen en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Bak circa 15 minuten in de oven. Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen en opstijven. Stort uit de vorm en snijd in repen. Bewaar de havermoutrepen tussen stukjes bakpapier in een koekblik.

Voedingswaarde

eiwit
6 g
koolhydraten
42 g
vet
13 g
Kcal
320