1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hazelnoot-griesmeelpudding met warme bramensaus

Hazelnoot-griesmeelpudding met warme bramensaus

Hazelnoot-griesmeelpudding met warme bramensaus product foto
  • Ingredienten:

  • 40 g blanke hazelnoten
  • 1 liter melk (Melkan)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 60 g rietsuiker
  • snufje zout
  • 100 g griesmeel
  • voor de bramensaus:
  • 200 g bramen
  • 1 zakje vanillesuiker
  • puddingvorm
Voorbereiden
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan tot ze licht verkleuren. Breng de melk aan de kook. Vermeng de suikers en het zout met de griesmeel en voeg dit al roerende toe aan de kokende melk. Breng weer aan de kook en laat al roerende nog 3 minuten garen. Vermaal de noten in de keukenmachine en roer ze door de griesmeelpap. Spoel de puddingvorm om met water en giet de dikke pap erin. Schud de vorm zodat alles zich goed verdeelt en er geen luchtbellen ontstaan. Laat de pudding buiten de koelkast geheel afkoelen en zet hem daarna een uurtje in de koelkast om verder op te stijven.
Bereiden
Doe de bramen met de vanillesuiker in een pan en laat op laag vuur een paar minuten pruttelen tot het fruit nog enige structuur heeft. Stort de pudding op een schaal en geef de warme saus erbij. Lekker met lobbig geslagen slagroom.+2 uur koelen.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 10 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 14 g
  • koolhydraten
  • 52 g
  • vet
  • 12 g
  • Kcal
  • 365
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie