1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hazelnootkoeken

Hazelnootkoeken

Hazelnootkoeken product foto
  • Ingredienten:

  • 70 g bloem
  • 1/4 theel. bakpoeder
  • mespunt kaneelpoeder
  • 1 theel. vanillesuiker
  • 1/4 theel. zout
  • 85 g zachte boter
  • 120 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 100 g havermout
  • 75 g geroosterde hazelnoten, grof gehaktbakpapier
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng de bloem met bakpoeder, kaneel, vanille­suiker en zout. Mix de boter met de basterdsuiker luchtig en voeg het ei toe. Mix nog een paar minuten goed door. Voeg het bloemmengsel toe en mix totdat alles goed gemengd is. Roer er dan de havermout en hazelnoten door.
Bereiden
Schep circa 12 balletjes deeg op een bakplaat bekleed met bakpapier. Laat wat ruimte tussen de balletjes - ze lopen iets uit tijdens het bakken. Bak de koekjes in 10 tot 12 minuten gaar en bruin. Laat ze iets afkoelen op de bakplaat. Leg ze vervolgens op een rooster en laat ze verder afkoelen.+ 12 minuten oventijd
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 8 g
  • koolhydraten
  • 8 g
  • vet
  • 32 g
  • Kcal
  • 555
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie