1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hazelnootmuffins met kaneel en abrikoos

Hazelnootmuffins met kaneel en abrikoos

Hazelnootmuffins met kaneel en abrikoos product foto
  • Ingredienten:

  • 120 gram gesmolten boter
  • 2 eieren
  • 100 milliliter karnemelk
  • 50 gram blanke hazelnoten, licht geroosterd en gehakt
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 400 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 6 verse rijpe abrikozen, gehalveerd
  • 12 papieren cakevormpjes
  • muffinvorm
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200oC. Klop de boter met de eieren en karnemelk luchtig. Meng de hazelnoten met de suiker, bloem, bakpoeder, kaneel en een snufje zout. Giet het eimengsel erbij en roer met een vork losjes door elkaar. Het mengsel moet onregelmatig blijven voor een luchtig resultaat. Schep het beslag in de cakevormpjes en leg er 1/2 abrikoos op, met de holle kant naar boven. Bak de muffins in de oven in 25-30 minuten gaar.
Variatie
Vervang de abrikozen door een partje perzik of nectarine.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
12
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 6 g
  • koolhydraten
  • 42 g
  • vet
  • 12 g
  • Kcal
  • 305
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie