Heldergroene salade - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Heldergroene salade

Heldergroene salade

Heldergroene salade product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 100 g haricots verts of sugarsnaps, getopt
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 komkommer, gewassen
  • 4 stelen bleekselderij, geschild
  • 1 zoete ui, in halve ringen
  • lichtgroen blad van bleekselderij, grof gehakt
  • voor de dragondressing:
  • 1 eetl. scherpe mosterd
  • 1 eetl. fijngehakte verse dragon of 1 theel. gedroogde
  • 2 eetl. wittewijnazijn of dragonazijn
  • 3-4 eetl. zonnebloem- of milde olijfolie
Bereiden
Blancheer de haricots verts of sugarsnaps beetgaar in kokend water met een schepje zout en spoel ze onder koud water af tot ze volledig zijn afgekoeld. Snijd ze samen met de komkommer en de bleekselderij in langwerpige reepjes. Meng de groenten met de ui en het blad van de bleekselderij. Klop de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar en schep hem door de groenten. Breng de salade op smaak met zout en peper.

Voedingswaarde

eiwit
2 g
koolhydraten
5 g
vet
12 g
Kcal
135