Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hele forel uit de oven met Marokkaanse kruiden

Hele forel uit de oven met Marokkaanse kruiden

Hele forel uit de oven met Marokkaanse kruiden product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 verse forellen
  • 4 eetl. olijfolie
  • grof zeezout
  • 1/2 theel. gemalen chilipeper
  • 1/2 theel. kaneel
  • 2 theel. paprikapoeder
  • 1 theel. gemalen koriander
  • 1 theel. gemalen komijn
  • 1/2 theel. gemalen foelie
  • 1 theel. gemberpoeder
  • 1/2 theel. gemalen laos
  • evt. 1/2 theel. gemalen kardemom
  • rasp en sap van 1/2 sinaasappel
  • 40 g gepelde amandelen, grof gehakt
  • handje verse koriander, gehakt
  • bakpapier
Voorbereiden
Spoel de vissen van binnen en buiten onder koud water en dep ze droog met keukenpapier. Meng 2 eetlepels olie met een theelepel zout, alle specerijen en de rasp en het sap van de sinaasappel in een kom en smeer hier de forellen van binnen en buiten mee in.
Bereiden
Leg de forellen naast elkaar op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak ze in circa 20 minuten bruin en gaar. Bak ondertussen de amandelen in de rest van de olie tot ze lichtbruin zijn. Voeg de koriander toe, bak nog even mee en bestrooi dit met zeezout. Leg de forellen op borden en bestrooi ze met de gekruide amandelen.

Voedingswaarde

eiwit
27 g
koolhydraten
2 g
vet
28 g
Kcal
370