In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hele kip met sinaasappel, honing en tijm

Hele kip met sinaasappel, honing en tijm

Hele kip met sinaasappel, honing en tijm product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 110 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 sinaasappels
  • 100 gram zachte boter
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel mosterd
  • 6 takjes verse tijm
  • 1 braadkip (ca. 1,2 kg)
  • 1 glas droge sherry
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Boen een sinaasappel goed schoon en rasp de helft van de schil. Pers beide sinaasappels uit. Meng de sinaasappelrasp met de boter, honing, mosterd en tijmblaadjes. Maak inkepingen in het vel van de kip en bestrooi de kip van binnen en van buiten royaal met zout en peper. Masseer de kip rondom met het botermengsel, ook door de inkepingen onder het vel. Leg de kip met de borst naar beneden in een ovenschaal. Giet het sinaasappelsap en de sherry erlangs en bak de kip in het midden van de oven 30 minuten. Draai de temperatuur terug naar 150°C en bak de kip nog 1 uur. Giet de jus door een zeef. Snijd de kip eventueel in stukken en serveer met de jus. Lekker met aardappels en groenten uit de oven.

Voedingswaarde

eiwit
28 g
koolhydraten
10 g
vet
45 g
Kcal
590