Hemelse modder - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hemelse modder

Hemelse modder

Hemelse modder product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 180 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 200 g pure chocolade, in stukjes + extra om te garneren
  • 2 eetl. melk
  • 3 eiwitten
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
Bereiden
Smelt de chocolade met de melk au bain-marie of 2-3 minuten in de magnetron op 400 Watt. Roer goed door en laat de chocolade iets afkoelen. Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf. Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf. Spatel de eiwitten door de gesmolten chocolade. Schep de helft van de slagroom erdoor. Verdeel de hemelse modder over 4 schaaltjes en zet deze minimaal 2 uur in de koelkast. Schaaf krullen van een stuk chocolade. Garneer het dessert met de rest van de slagroom en de chocoladekrullen.
Variatie
Vervang de melk door sinaasappellikeur, rum of cognac.

Voedingswaarde

eiwit
7 g
koolhydraten
29 g
vet
41 g
Kcal
515