In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Herfstminestrone

Herfstminestrone

Herfstminestrone product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 pot runderbouillon met vlees
  • 2 rundvleesbouillontabletten
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 g)
  • 1 laurierblaadje
  • 2 kruidnagels
  • 3 takjes tijm (of 2 theelepels gedroogde tijm)
  • 1 takje oregano (of 1 theelepel gedroogde oregano)
  • 2 winterpenen, geschild en in stukjes
  • 2 vastkokende aardappels, geschild en in blokjes
  • 200 gram groene kool, fijngesneden
  • 1 blikje cannellibonen (ca. 400 g)
  • 100 gram parmaham, in stukjes
  • 1 bosje bladselderij of peterselie, grof gehakt
Bereiden
Breng de vleesbouillon, bouillontabletten, tomatenblokjes en kruiden aan de kook en voeg de wortel en aardappel toe. Laat circa 5 minuten zachtjes koken. Voeg de groene kool, bonen en ham toe en kook circa 2 minuten mee. Roer de selderij door de soep. Lekker met brood met tomatentapenade.
Variatie
-Vervang de cannellinibonen door witte bonen uit blik. -Voeg in plaats van parmaham een andere rauwe ham of gehaktballetjes toe.

Voedingswaarde

eiwit
15 g
koolhydraten
24 g
vet
6 g
Kcal
240