Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Herfstminestrone

Herfstminestrone

Herfstminestrone product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 pot runderbouillon met vlees
  • 2 rundvleesbouillontabletten
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 g)
  • 1 laurierblaadje
  • 2 kruidnagels
  • 3 takjes tijm (of 2 theelepels gedroogde tijm)
  • 1 takje oregano (of 1 theelepel gedroogde oregano)
  • 2 winterpenen, geschild en in stukjes
  • 2 vastkokende aardappels, geschild en in blokjes
  • 200 gram groene kool, fijngesneden
  • 1 blikje cannellibonen (ca. 400 g)
  • 100 gram parmaham, in stukjes
  • 1 bosje bladselderij of peterselie, grof gehakt
Bereiden
Breng de vleesbouillon, bouillontabletten, tomatenblokjes en kruiden aan de kook en voeg de wortel en aardappel toe. Laat circa 5 minuten zachtjes koken. Voeg de groene kool, bonen en ham toe en kook circa 2 minuten mee. Roer de selderij door de soep. Lekker met brood met tomatentapenade.
Variatie
-Vervang de cannellinibonen door witte bonen uit blik. -Voeg in plaats van parmaham een andere rauwe ham of gehaktballetjes toe.

Voedingswaarde

eiwit
15 g
koolhydraten
24 g
vet
6 g
Kcal
240