Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Herfstsalade met krieltjes en rosbief

Herfstsalade met krieltjes en rosbief

Herfstsalade met krieltjes en rosbief product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 g rosbief
  • 150 ml olijfolie
  • 4 teentjes knoflook met schil
  • 450 g krieltjes, voorgekookt (koelvers)
  • 2 lente-/bosuitjes, in smalle ringen
  • 75 g veldsla
  • 75 g rucola, grof gesneden
  • voor de dressing:
  • 300 ml sinaasappelsap
  • 1 theel. mosterd
  • 1 eetl. honing
  • zout
  • versgemalen peperaluminiumfolie
Voorbereiden
Haal de rosbief 1/2 uur voor gebruik uit de koelkast. Verwarm de knoflookteentjes met schil in 50 ml olijfolie tot ze zacht zijn. Kook intussen de krieltjes beetgaar. Kook voor de dressing het sinaasappelsap in tot de helft. Verwijder de schilletjes van de teentjes knoflook. Mix de knoflook met de knoflookolie, 50 ml olijfolie, het ingekookte sap, de mosterd, honing, zout en peper tot een dressing. Meng de krieltjes met bosui door de dressing.
Bereiden
Verhit de rest van de olijfolie. Bestrooi de rosbief met zout en peper en schroei hem dicht in de hete olie. Braad de rosbief op een lagere stand 10-15 minuten, afhankelijk van de dikte. Neem het vlees uit de pan en laat het even rusten onder aluminiumfolie. Verdeel de veldsla over de borden. Schep de krieltjes erop. Snijd de rosbief in plakken en leg deze op de sla. Strooi de rucola over het gerecht.

Voedingswaarde

eiwit
27 g
koolhydraten
31 g
vet
28 g
Kcal
485