1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Herfstsalade met paddenstoelen en blauwe kaas

Herfstsalade met paddenstoelen en blauwe kaas

Herfstsalade met paddenstoelen en blauwe kaas product foto
  • Ingredienten:

  • 1 doosje gemengde padden­stoelen, schoongeveegd
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 eetl. verse tijmblaadjes
  • 1 theel. mosterd
  • 2 eetl. rodewijnazijn
  • 3-4 eetl. noten- of olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 zak gemengde eikenbladsla of een andere slamelange
  • 50 g harde blauwe kaas zoals bleu d’auvergne of stilton
  • 20 g hazelnoten, grof gehakt en geroosterd
Bereiden
Snijd de paddenstoelen in stukken. Verwarm de olijfolie en roerbak de paddenstoelen op hoog vuur circa 2 minuten. Voeg de knoflook en tijm toe en bak nog een minuut mee. Laat afkoelen tot lauw. Klop de mosterd los met de azijn en voeg de olie langzaam toe tot een gelijkmatige dressing. Breng op smaak met zout en peper. Hussel deze dressing vlak voor het serveren door de sla en leg de sla op 4 borden. Verdeel de paddenstoelen erover. Verkruimel de kaas over de salade en bestrooi met de hazelnoten.
Variatie
Ook lekker met geitenkaas.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 5 g
  • koolhydraten
  • 1 g
  • vet
  • 23 g
  • Kcal
  • 235
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie