1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Herfstsalade met warme geitenkaas

Herfstsalade met warme geitenkaas

Herfstsalade met warme geitenkaas product foto
  • Ingredienten:

  • 1 eetlepels olijfolie
  • 60 gram walnoten, gepeld
  • klein trosje druiven
  • 1 kleine appel
  • 1 kleine ui
  • 1 kropje eikenbladsla
  • 2 sneetjes mueslibrood of rozijnenbrood
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 2 takjes tijm
  • 2 theelepels honing
  • 1 theelepel notenolie
  • 100 milliliter (mosterd) vinaigrette
  • keukenpapier
Bereiden
Verhit de olijfolie en rooster hierin de walnoten. Laat ze uitlekken op een dubbel laagje keukenpapier. Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de druiven (verwijder eventuele pitjes). Snijd de appels in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd de kwarten in dikke driehoekjes. Halveer de ui en snijd de helften in flinterdunne halve ringen. Haal de slabladeren los. Gebruik de kleine blaadjes heel en snijd de grotere in brede repen. Bestrijk de sneetjes brood dik met de geitenkaas. Bestrooi de kaas met de tijmblaadjes. Besprenkel met de honing en de notenolie. Bak de kaasbroodjes in de oven in 10-12 minuten goudbruin en knapperig. Verdeel de sla over de borden. Meng druiven, appel, ui, zout en walnoten en bestrooi de salade hiermee. Druppel de vinaigrette over de salade. Leg op elk bord een sneetje brood met warme, zachte geitenkaas.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
2
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 21 g
  • koolhydraten
  • 53 g
  • vet
  • 77 g
  • Kcal
  • 1005
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie