Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Herfstsalade met warme geitenkaas

Herfstsalade met warme geitenkaas

Herfstsalade met warme geitenkaas product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
2

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 eetlepels olijfolie
  • 60 gram walnoten, gepeld
  • klein trosje druiven
  • 1 kleine appel
  • 1 kleine ui
  • 1 kropje eikenbladsla
  • 2 sneetjes mueslibrood of rozijnenbrood
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 2 takjes tijm
  • 2 theelepels honing
  • 1 theelepel notenolie
  • 100 milliliter (mosterd) vinaigrette
  • keukenpapier
Bereiden
Verhit de olijfolie en rooster hierin de walnoten. Laat ze uitlekken op een dubbel laagje keukenpapier. Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de druiven (verwijder eventuele pitjes). Snijd de appels in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd de kwarten in dikke driehoekjes. Halveer de ui en snijd de helften in flinterdunne halve ringen. Haal de slabladeren los. Gebruik de kleine blaadjes heel en snijd de grotere in brede repen. Bestrijk de sneetjes brood dik met de geitenkaas. Bestrooi de kaas met de tijmblaadjes. Besprenkel met de honing en de notenolie. Bak de kaasbroodjes in de oven in 10-12 minuten goudbruin en knapperig. Verdeel de sla over de borden. Meng druiven, appel, ui, zout en walnoten en bestrooi de salade hiermee. Druppel de vinaigrette over de salade. Leg op elk bord een sneetje brood met warme, zachte geitenkaas.

Voedingswaarde

eiwit
21 g
koolhydraten
53 g
vet
77 g
Kcal
1005