Hertenbiefstuk met balsamico-knoflooksaus - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hertenbiefstuk met balsamico-knoflooksaus

Hertenbiefstuk met balsamico-knoflooksaus

Hertenbiefstuk met balsamico-knoflooksaus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 hertenbiefstukken van ca. 125 g per stuk
  • zout
  • versgemalen peper
  • 200 g oesterzwammen
  • 50 g boter
  • 1 eetl. arachideolie
  • 6 sjalotjes, gepeld, in vieren
  • 1 teentje knoflook, in plakjes
  • 2 eetl. balsamicoazijn
  • 1/2 eetl. gehakte verse tijm of 1/2 theel. gedroogd
  • 150 ml wildfond
Bereiden
Bestrooi de biefstukken met zout en peper. Veeg of borstel de paddenstoelen schoon en halveer ze of snijd ze in grote stukken. Verhit de boter en de olie. Bak hierin het vlees 2-3 minuten per kant. Neem het uit de pan en houd het warm. Voeg de sjalotjes en knoflook bij het bakvet en bak 3 minuten. Blus af met balsamicoazijn. Voeg de oesterzwammen en tijm toe en giet de fond erbij. Kook 2 minuten en serveer de biefstuk met de saus.
Variatie
• Vervang hertenbiefstuk door runderbiefstuk.• Voeg in plaats van balsamicoazijn een scheutje sherry bij de saus.

Voedingswaarde

eiwit
12 g
koolhydraten
13 g
vet
17 g
Kcal
255