Hertenbiefstuk met champignonsaus en cantharellen - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hertenbiefstuk met champignonsaus en cantharellen

Hertenbiefstuk met champignonsaus en cantharellen

Hertenbiefstuk met champignonsaus en cantharellen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 700 gram kruimige aardappels
  • 1 handje hazelnoten
  • 4 (herten)biefstukken
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels olie
  • 200 gram cantharellen
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 1 zakje Knorr Mix voor champignonsaus
  • aluminiumfolie
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180ºC. Schil de aardappels en kook ze circa 20 minuten. Giet de aardappels af en doe ze terug in de pan. Laat met het deksel op de pan even droogstomen en druk de aardappels door een zeef tot puree. Rooster de hazelnoten in de oven goudbruin en hak ze grof. Bestrooi de biefstukken met zout en peper. Verhit 1 eetlepel boter en 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin de biefstukken aan beide kanten kort aan. De binnenkant van het vlees moet nog roze zijn. Laat de biefstukken even rusten onder aluminiumfolie. Verhit de rest van de olie in de koekenpan en bak hierin de cantharellen circa 3 minuten. Voeg de rest van de boter toe en bak de paddenstoelen goudbruin. Voeg de sjalot en peterselie toe en bak nog een paar minuten mee. Bereid de champignonsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de aardappelpuree over 4 borden. Snijd de biefstukken in schuine plakken en schenk er wat champignonsaus overheen. Schep de cantharellen ernaast en bestrooi met de hazelnoten.
Variatie
Vervang cantharellen door gemengde paddenstoelen of (kastanje)champignons.

Voedingswaarde

eiwit
35 g
koolhydraten
36 g
vet
19 g
Kcal
460