Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hertenbiefstuk met chocolade-wijnsaus

Hertenbiefstuk met chocolade-wijnsaus

Hertenbiefstuk met chocolade-wijnsaus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 hertenbiefstukken
  • 200 gram wortelbolletjes
  • 200 gram sugarsnaps
  • 1 eetlepel arachide
  • 40 gram boter
  • 125 milliliter rode wijn
  • 2 eetlepel appelstroop
  • 175 milliliter wildfond
  • 50 gram pure chocolade
Bereiden
Neem de biefstukken circa 30 minuten voor het bereiden afgedekt uit de koelkast. Verwarm de wijn met de appelstroop wildfond voor de saus. Laat zachtjes iets inkoken. Voeg chocolade toe en laat deze smelten. Zet de saus apart. Bestrooi de hertenbiefstukken met zout en versgemalen peper. Kook de worteltjes en sugarsnaps met zout beetgaar. Verhit olie en de boter en bak de biefstukken op een hoge stand in 3 minuten per kant rosé. Haal het vlees uit de pan en laat het onder aluminiumfolie circa 5 minuten rusten. Verwarm intussen de chocolade-wijnsaus. Serveer het vlees, eventueel in plakken gesneden, met de saus en de groenten. Lekker met aardappelpoffers.

Voedingswaarde

eiwit
32 g
koolhydraten
17 g
vet
18 g
Kcal
390