Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hertenbiefstuk met tijmjus en krieltjesclafoutis

Hertenbiefstuk met tijmjus en krieltjesclafoutis

Hertenbiefstuk met tijmjus en krieltjesclafoutis product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 hertenbiefstukken (ca. 150 g per stuk)
  • zout
  • versgemalen peper
  • 50 g vloeibare margarine of boter
  • 1 glas rode of witte port
  • 200 ml wildfond of vleesbouillon (pot)
  • 1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd
  • voor de krieltjesclafoutis:
  • 450 g voorgekookte krieltjes (koelvers)
  • 100 g ontbijtspek, in reepjes
  • 3 eieren
  • 200 g demi crème fraîche (Melkan)
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 theel. Provençaalse of Italiaanse kruiden, gedroogd4 eenpersoons ovenschaaltjes
  • aluminiumfolie
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Begin met de clafoutis. Verdeel de krieltjes over de ovenschaaltjes. Bak de spekreepjes licht krokant in een droge hete koekenpan. Leg de spekreepjes tussen de aardappeltjes. Klop de eieren los. Meng ze door de crème fraîche met zout, peper en de gemengde kruiden. Schenk het mengsel op de krieltjes en zet de schaaltjes 25 minuten in het midden van de oven tot het ei gestold is. Dek af met aluminium­folie als het te donker wordt.
Bereiden
Bestrooi de hertenbiefstukken met zout en peper. Verhit de vloeibare margarine of boter en bak het vlees 2-3 minuten per kant. Schep de biefstukken uit de pan, houd ze warm en laat ze even rusten. Blus het bakvet af met port, giet de fond of bouillon erbij en laat alles iets inkoken. Schep de tijm erdoor. Serveer de hertenbiefstuk met de tijmjus en de krieltjesclafoutis.
Variatie
Lekker met cranberrycompote en broccoliroosjes met geroosterde hazelnoten of amandelen.

Voedingswaarde

eiwit
41 g
koolhydraten
25 g
vet
35 g
Kcal
590