Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hete bliksem met runderlapjes en paddenstoelen

Hete bliksem met runderlapjes en paddenstoelen

Hete bliksem met runderlapjes en paddenstoelen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 120 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 700 g magere runderlappen
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 eetl. bloem
  • 75 g vloeibare margarine of boter
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 200 ml rode wijn
  • 1 pot vleesfond (ca. 350 ml)
  • 3 laurierblaadjes
  • 3 eetl. stroop
  • 1 kg kruimig kokende aardappelen, in blokjes
  • 6 friszure appels, geschild en in blokjes
  • 200 ml witte wijn
  • 2 eetl. honing
  • 200 g gemengde paddenstoelen (oesterzwammen, kastanjechampignons, shiitakes), in reepjes
  • 2 eetl. gehakte peterselie
Voorbereiden
Bestrooi het vlees met peper, zout en bloem. Verhit de helft van de boter en bak hierin het vlees aan beide kanten bruin. Schep het uit de pan op een bord.
Bereiden
Fruit in het bakvet de ui en knoflook 2 minuten. Giet de rode wijn en fond erbij, verwarm deze en voeg het vlees, laurierblaadjes en stroop toe. Stoof zachtjes afgedekt circa 2 uur tot het vlees gaar is. Kook intussen de aardappelen gaar in circa 15 minuten. Kook de appelstukjes met witte wijn en honing. Stamp de aardappelen tot puree en schep de zachte appelstukjes erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe. Houd deze hete bliksem warm. Bak de paddenstoelen met zout en peper al omscheppend 3-4 minuten in de rest van de boter. Schep de peterselie erdoor. Verdeel de hete bliksem over warme borden met het vlees en de jus ernaast en de paddenstoelen erop.

Voedingswaarde

eiwit
51 g
koolhydraten
92 g
vet
20 g
Kcal
790