1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hete kip met kroepoek en komkommer

Hete kip met kroepoek en komkommer

Hete kip met kroepoek en komkommer product foto
  • Ingredienten:

  • 1 komkommer, in plakjes
  • 3 eetlepels (wittewijn)azijn
  • 300 gram mie
  • 5 eetlepels arachide- of wokolie
  • 1 groentepakket voor bami
  • 500 gram kipfilet, in reepjes
  • 100 milliliter ketjap manis
  • 50 milliliter tomatenketchup
  • 3 eetlepels pindakaas
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 1 zakje kroepoek naturel
Bereiden
Bestrooi de komkommer met zout en voeg de azijn toe. Laat intrekken. Kook de mie en giet af. Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak hierin de bamigroenten 5-6 minuten. Bak de kipreepjes in de rest van de olie goudbruin. Voeg de ketjap, ketchup, pindakaas en sambal toe en stoof zachtjes circa 10 minuten. Schep de bami door de groenten. Serveer de hete kip met de bami, komkommer en kroepoek.
Variatie
Maak de hete kip iets milder en gebruik sambal badjak. In plaats van komkommer is atjar tjampoer er ook lekker bij.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 45 g
  • koolhydraten
  • 92 g
  • vet
  • 29 g
  • Kcal
  • 820
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie