1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hete kippenpootjes

Hete kippenpootjes

Hete kippenpootjes product foto
  • Ingredienten:

  • 4 eetl. ketjap manis
  • 1-2 eetl. sambal manis
  • 2 cm gemberwortel, geschild en geraspt
  • 1 theel. boemboe satékruiden
  • 1 eetl. zonnebloemolie
  • 700 g kippenborrelpootjes
Bereiden
Vermeng alles met elkaar in een grote kom en laat enkele uren of een nacht afgedekt in de koelkast marineren. Verwarm de oven op 180°C. Schep de kippenpootjes met alle marinade in een braadslede en verspreid de pootjes zodat ze niet op elkaar liggen. Dek af met aluminiumfolie en bak ze in circa 30 minuten gaar. Neem het folie ervanaf en bak ze nog 10 minuten hoog in de oven bruin en kleverig. Serveer warm als snack.2 uur marineren
Variatie
Vervang de boemboe satékruiden door kipkruiden.
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 34 g
  • koolhydraten
  • 5 g
  • vet
  • 21 g
  • Kcal
  • 345
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie