Hollandaisesaus - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hollandaisesaus

Hollandaisesaus

Hollandaisesaus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eidooiers
  • 1 eetl. citroensap
  • 1 eetl. wittewijnazijn
  • 100 gr boter
Bereiden
Klop de eidooiers met een snufje zout en (witte) peper circa 1 minuut met de mixer. Verwarm het citroensap en de azijn in een steelpan. Verwarm de boter in een andere pan tot deze gesmolten is, maar niet verkleurd. Giet het warme azijnmengsel in een klein straaltje bij de eidooiers en blijf voortdurend kloppen. Giet dan de vloeibare boter in een dun straaltje bij de saus en blijf kloppen tot een mooie, gebonden saus ontstaat. Lekker bij bijvoorbeeld groene asperges.
Variatie
Gebruik versgemalen witte peper in plaats van zwarte peper. Dan krijg je een egaal gekleurde saus zonder zwarte spikkeltjes. Roer er voor een mosterdsaus 1 eetlepel dijonmosterd door.