Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hollands-Italiaanse ovenschotel

Hollands-Italiaanse ovenschotel

Hollands-Italiaanse ovenschotel product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 vrije uitloop eieren (Beter Leven keurmerk 2-sterren)
  • 700 g sperziebonen
  • 110 g runderrookvlees (Puur van Smaak, Beter Leven keurmerk 1-ster)
  • 1 pot formag gio saus (400 g)
  • 600 g aardappelschijfjes
  • ½ pot besciamella saus (400 g)
  • 175 g Goudse geraspte belegen kaas
  • EXTRA ingevette ovenschaal van ± 30 x 15 cm
Bereiden
Verwarm de oven voor op 185 °C. Kook de eieren in 10 min. hard. Laat schrikken en afkoelen onder de koude kraan. Pel de eieren en snij in stukjes.
Breng een pan met 2 liter water en een beetje zout aan de kook. Maak de sperziebonen schoon en halveer ze. Doe ze in de pan en kook beetgaar in 8-9 min. Giet af in een vergiet en laat afkoelen onder de koude kraan.
Bedek de bodem van de ovenschaal met het rookvlees. Verdeel eerst de helft van de sperziebonen erover, dan de helft van het ei. Verdeel hierover de helft van de formaggio saus, leg de helft van de aardappelschijfjes erop. Herhaal deze stap met de overgebleven ingrediënten, dus: rookvlees, sperziebonen, etc. Voeg vervolgens de besciamella saus toe. Strooi tot slot de geraspte kaas over de schotel.
Bak de ovenschotel 35-45 min. Wordt de bovenkant te donker, dek deze dan af met aluminiumfolie. Neem de schotel uit de oven en laat hem 10 min. rusten voordat je hem serveert.

Voedingswaarde

eiwit
33 g
koolhydraten
45 g
vet
28 g
Kcal
585