Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hollandse-garnalencocktail met zelfgemaakte whiskeysaus

Hollandse-garnalencocktail met zelfgemaakte whiskeysaus

Ingrediënten

  • 4 el mayonaise
  • 1 tl ketchup
  • 1 tl whiskey
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 2 grapefruits
  • 1 kropsla
  • 200 g Hollandse garnalen
  • 1 mespunt witte peper
Hollandse-garnalencocktail met zelfgemaakte whiskeysaus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Voorgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Meng de mayonaise met de ketchup, whiskey en cayennepeper. Zet apart tot gebruik.
  2. Snijd een kontje van de grapefruits.
  3. Leg een grapefruit op het snijvlak op een plak en snijd met een scherp mes (voorzichtig!) de schil los.
  4. Leg een grapefruit in de hand en snijd met een scherp mes (voorzichtig!) de grapefruitpartjes los van het vlies.
  5. Herhaal bij de tweede grapefruit.
  6. Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla en haal de rest van de bladeren los.
  7. Scheur in grove stukken.
  8. Verdeel een paar blaadjes kropsla over vier mooie coupes of schaaltjes.
  9. Leg op de bodem een theelepel whiskey-cocktailsaus.
  10. Verdeel er de grapefruitpartjes, Hollandse garnalen, een extra blaadje sla en de whiskey-cocktailsaus over.
  11. Bestrooi met een snufje witte peper.