Hollandse gehaktbal met uitjes en jus - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hollandse gehaktbal met uitjes en jus

Hollandse gehaktbal met uitjes en jus

Hollandse gehaktbal met uitjes en jus product foto

Handige informatie over dit recept

Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 75 g boter
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 witte boterhammen zonder korsten
  • 4 eetl. melk (Melkan)
  • 500 g half-om-half gehakt
  • 1 eetl. naturel gehaktkruiden
  • 1 ei, losgeklopt
Bereiden
Verwarm 2 eetlepels van de boter en bak de ui op middelhoge stand in circa 5 minuten lichtbruin. Laat het brood weken in de melk en verkruimel het boven het gehakt. Schep de gebakken uien uit de boter en voeg ze samen met de gehaktkruiden en het ei toe aan het gehakt. Kneed alles goed door en vorm er 6 tot 8 ballen van. Laat ze minimaal een halfuurtje opstijven in de koelkast. Verwarm de rest van de boter in dezelfde pan waar de uien in gebakken zijn en bak de gehaktballen rondom bruin. Voeg een paar eetlepels water toe en laat de ballen in circa 10 minuten op lage stand gaar worden. Draai ze af en toe om en leg geen deksel op de pan.+ 30 minuten koelen.

Voedingswaarde

eiwit
26 g
koolhydraten
9 g
vet
44 g
Kcal
535