Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hollandse groentesoep met balletjes

Hollandse groentesoep met balletjes

Hollandse groentesoep met balletjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 350 g rundergehakt
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 eetl. olijfolie of 25 g boter
  • 2 uien, grof gesnipperd
  • 1 kleine bloemkool, in roosjes
  • 250 g winterwortel, in plakjes of in blokjes
  • 250 g prei, in ringen
  • 2 stengels bleekselderij, in boogjes of stukjes
  • mespunt cayennepeper
  • 2 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) of 2 theel. gedroogd
  • 1 blik tomatenblokjes of gepelde tomaten op sap (ca. 400 g)
  • 2 l vleesbouillon (van tablet of uit pot)
Voorbereiden
Kruid het gehakt met zout en peper en rol er met vochtige handen kleine balletjes van.
Bereiden
Verhit de olie of de boter in een grote soeppan. Fruit hierin de uien glazig. Schep de bloemkool, wortel, prei, bleekselderij en cayennepeper erdoor en roerbak 3 minuten. Voeg de tijm, tomaten met sap en de bouillon toe en kook zachtjes 20 minuten. Roer af en toe. Schep de gehaktballetjes de laatste 10 minuten door de soep.