Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hollandse kaasburger met kruidenchips

Hollandse kaasburger met kruidenchips

Hollandse kaasburger met kruidenchips product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
2

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 250 g rundergehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 75 g belegen kaas, in miniblokjes
  • 1/2 theel. kerriepoeder
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 eetl. arachideolie of zonnebloemolie
  • 2 meergranenbroodjes
  • voor de kruidenchips:
  • 2 aardappelen, geschild, in zeer dunne plakjes
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1/2 theel. gehakte rozemarijn (vers of diepvries) of 1/2 theel. gedroogd
  • gemalen zeezoutbakpapier
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng voor de kruidenchips de aardappel met olijfolie, knoflook en rozemarijn.
Bereiden
Leg de aardappelplakjes in één enkele laag op de bakplaat en rooster ze in het midden van de oven in circa 25 minuten krokant. Bestrooi ze daarna met zeezout. Meng het gehakt met de ui, kaas, kerrie­poeder en zout en peper en vorm er 2 grote hamburgers van. Verhit de olie en bak de burgers hierin 5-6 minuten per kant tot ze bruin en gaar zijn. Leg de kaasburgers op de broodjes en serveer de kruidenchips erbij.
Variatie
Leg eens een handje veldsla of reepjes komkommer en bosui onder de kaasburger.

Voedingswaarde

eiwit
40 g
koolhydraten
27 g
vet
42 g
Kcal
650