1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hollandse kaasburger met kruidenchips

Hollandse kaasburger met kruidenchips

Hollandse kaasburger met kruidenchips product foto
  • Ingredienten:

  • 250 g rundergehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 75 g belegen kaas, in miniblokjes
  • 1/2 theel. kerriepoeder
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 eetl. arachideolie of zonnebloemolie
  • 2 meergranenbroodjes
  • voor de kruidenchips:
  • 2 aardappelen, geschild, in zeer dunne plakjes
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1/2 theel. gehakte rozemarijn (vers of diepvries) of 1/2 theel. gedroogd
  • gemalen zeezoutbakpapier
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng voor de kruidenchips de aardappel met olijfolie, knoflook en rozemarijn.
Bereiden
Leg de aardappelplakjes in één enkele laag op de bakplaat en rooster ze in het midden van de oven in circa 25 minuten krokant. Bestrooi ze daarna met zeezout. Meng het gehakt met de ui, kaas, kerrie­poeder en zout en peper en vorm er 2 grote hamburgers van. Verhit de olie en bak de burgers hierin 5-6 minuten per kant tot ze bruin en gaar zijn. Leg de kaasburgers op de broodjes en serveer de kruidenchips erbij.
Variatie
Leg eens een handje veldsla of reepjes komkommer en bosui onder de kaasburger.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
2
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 40 g
  • koolhydraten
  • 27 g
  • vet
  • 42 g
  • Kcal
  • 650
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie