1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hollandse kaassoep met notenbrood-croutons

Hollandse kaassoep met notenbrood-croutons

Hollandse kaassoep met notenbrood-croutons product foto
  • Ingredienten:

  • 400 ml kookroom
  • 400 ml melk (Melkan)
  • 2 eetl. olijfolie
  • 150 g geraspte oude Hollandse kaas
  • zout
  • versgemalen peper of vleugje nootmuskaat
  • 2 sneetjes notenbrood
Voorbereiden
Breng de room en melk met de olijf-olie aan de kook. Voeg van de warmtebron af de kaas toe en mix met een staafmixer 2-3 minuten tot een gladde soep ontstaat. Voeg zout en peper toe. Zeef de soep eventueel en zet deze in de koelkast (kan een dag van tevoren).
Bereiden
Rooster de sneetjes brood licht in een hete grillpan of broodrooster en snijd ze in stukken. Serveer de soep koud in kopjes en serveer de croutons erbij.Bereidingstijd ca. 20 minuten; koelen minimaal 4 uur.
Variatie
- Vervang oude kaas door mosterdkaas.- Neem in plaats van notenbrood meergranenbrood.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 17 g
  • koolhydraten
  • 18 g
  • vet
  • 42 g
  • Kcal
  • 510
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie